Sunny Guys Weblog Items
Systeem Sunny Boy
Systeem Mastervolt 600
Totale productie

Opbrengsten SunnyReports

Informatie Zonnepanelen
LED verlichting
Weerfoto's
Sunny Guys Drachten
Contact
 

Wat u moet weten...
Subsidie
Aanvragen

Indienen
:
:
:
Agentschap
Agentschap
Agentschap
 

http://www.agentschapnl.nl/

 
Energieleveranciers
Eeasyswitch
Energiemaatschappijen
Eneco
Essent
Greenchoice
Nuon
Oxxio
 

http://www.nuon.nl

 

http://www.greenchoice.nl

 
Links
Info Zonnepanelen
Mastervoltsolar
jSunnyreports
Met De Zon

Mijn Zon

Milieucentraal
Opbrengst van Jelle.J.Talsma
Opbrengst van SolarJoy
Ons PV- Systeem
PV Output
Photovoltaic Geo. Info. System
Subsidie Milieu Centraal
Video's voor zonnepanelen
Zonnemarkt Nederland
Zonnepanelen Leveranciers
Zonne Energie Awizon
Zonstraal BelgiŽ
Zonstraal Forum
Zonnepanelen info Nederland
Zonnepanelen informatie Site

Voeg url toe..
 

http://zonnemarkt.nl/

 
LED Verlichting
Euro part
Glimp
Led verlichting

Led voordeel

Light Well
Miniin the box
Philips ED lampen

Voeg url toe..
 

http://www.led-verlichting.nl/

 

http://www.philips.nl

 

Waar schijnt de zon !

 

Wolken radar Nederland

 

Buienradar.nl

LED Verlichting

 

LED Lampen Kopen LED Lamp Gratis Bezorgd  Ledvoordeel.nl

Er zijn tal van modellen

LED-lampen, waaronder in de vorm van een ouderwetse gloeilamp met de grote gebruikelijke Edison-fitting, met een kleine Edison, een Bipin-voet of een Bajonetvoet.

De voordelen van LED-verlichting

Allereerst hebben LED-lampen een extreem lange levensduur. Exemplaren van goede kwaliteit hebben zo'n vijftigduizend branduren, honderd keer langer dan een normale gloeilamp. Zelfs al zou een LED-lamp 24 uur per dag branden, dan zou hij pas na ruim tien jaar versleten zijn. Di t komt onder andere omdat de lamp niet heet wordt en daarom veel minder hard slijt. Daarnaast verbruiken LED-lampen voor dezelfde lichtintensiteit veel minder stroom, tot wel acht keer minder dan de gewone verlichting. Dit lagere stroomverbruik heeft natuurlijk ook een gunstig effect op je elektriciteitsrekening. Als je duizend Watt gebruikelijke verlichting vier uur per dag laat branden, kost dit bijna honderdvijftig euro per jaar. Met LED-verlichting worden de kosten, met dezelfde lichtintensiteit teruggebracht tot twintig euro. Hier een globaal rekenvoorbeeld. Voor een LED-lamp van een tientje zou je maar liefst 50 gloeilampen van zeventig cent moeten kopen, of acht spaarlampen van rond de zes euro. Dat is dan alleen nog maar de aankoopprijs, want die 50 gloeilampen gaan je uiteindelijk bijna zeshonderd euro aan energie kosten. Zelfs de spaarlampen verbruiken meer energie, zo'n honderdvijftig euro, terwijl je ene LED-lamp van een tientje ruim vijftig gaat kosten.

Behalve goedkoper, is het energierendement heel hoog. Een goede LED-lamp kan licht afgeven tot 50 lumen per Watt. Een gewone, ouderwetse gloeilamp geeft maar elf lumen per Watt. LED-lampen zijn heel klein, zodat je maar kleine armaturen nodig hebt. Deze maken een creatief gebruik en superstrak design mogelijk. Behalve wit licht bestaan er voor nog creatievere toepassingen gekleurde LED's. Tot slot kan een LED-lamp, in tegenstelling tot een spaarlamp, goed tegen vaak aan- en uitschakelen wat deze verlichting ook geschikt maakt voor het toilet.

LED's worden tegenwoordig worden behalve als verlichting gebruikt als infraroodzender van afstandsbedieningen, in lichtkranten, platte beeldschermen, remlichten van auto's, tuinverlichting en zaklampjes. De productie van LED-lampen komt net uit de kinderschoenen, maar de toepassing ervan is veelbelovend. Het is een interessant alternatief voor spaarlampen, die weliswaar energiebesparend zijn maar toch zo hun nadelen hebben. Ook al is hun uiterlijke verschijning de afgelopen jaren verbeterd, het blijven kleine TL-buisjes, die zware metalen bevatten, een onprettig licht verspreiden en electro-magnetisch velden genereren waar niet iedereen even goed op reageert. Als je je traditonele gloeilampen wilt vervangen voor energie-zuinigere verlichting, is het de moeite waard om je eens te oriŽnteren op de mogelijkheden van LED-verlichting.
 

 

Waarom LED verlichting

Waarom hebben wij nu voor led verlichting gekozen. We hebben inmiddels zonnepanelen op het dak liggen, eind vorig jaar. Dit is natuurlijk al de eerste besparing die je doet op je energie nota. Aangezien het in de loop van de jaren alleen maar duurder wordt. Begin dit jaar hebben we nog een aantal panelen op ons dak geplaatst. Meer kunnen we niet kwijt.

De volgende stap is natuurlijk om eens kijken wat je kan besparen in huis. En dan kwamen we al snel uit op de verlichting. We hadden al een aantal besparen de middelen in huis, de droger is onlangs vervangen en de wasmachine ook (deze waren ook aan vervanging toe) allebeide apparaten zijn energie zuinig en dat scheelde al een aantal kW.

Nu is de verlichting aan de beurt. Er zijn natuurlijk een aantal mogelijkheden om dit te doen. Maar je zoekt het internet ook wel af naar mogelijke oplossingen om wat te kunnen doen. We gingen eerst kijken wat bij ons het meest brand kwq verlichting. We kwamen toen snel uit bij de volgende zaken :

- De keuken verlichting
- De woonkamer
- Badkamer
- De Hal (sensor lamp)

Opmerking :
Als je halogeen verlichting wilt vervangen door led verlichting let dan op dat je wel een LED Transformator nodig bent.

De huidige transformator van de halogeen verlichting voldoet niet. Zodra je halogeen lampen vervangt door led lampen en doet de verlichting aan dan beginnen de led lampen te knipperen. En dat is niet een mooi gezicht. Daarom moet je de trafo ook vervangen van de halogeen verlichting.  Deze trafo kan je natuurlijk gelijk mee bestellen bij www.ledvoordeel.nl. Op deze website staan nog veel meer soorten LED lampen die je kan bestellen.

Er zijn geen verzendkosten en als je het weer wilt retouneren dan kan je het pakje bij het postkantoor brengen en dan hoef je ook niets te betalen. Het geld krijg je dan gewoon weer terug. Goede service verder.

We hebben de led lampen nu een aantal weken en ze voldoen prima. Er zit bijna geen kleurverschil met halogeen en de led lampjes.

Hieronder kan je zien waar we LED verlichting hebben toegepast:

De Keuken


Van 3x20 watt Halogeen naar 3x3 watt LED lamp in de keuken in de plafonniere


De lampen in de plafonniere waren te verkrijgen bij een actie van de Aldi. 3x3 watt LED

De verpakking van de LED actie bij de Aldi

De Keuken

G4 (GU4) LED-Lamp 12-24 Volt 2,0 Watt, plat (Vervangt 15-20W


Van 4x20 watt Halogeen naar 4x2 watt LED lamp onder de de keukenkastjes... Deze led verlichting (G4) onder de keukenkastjes is te verkrijgen bij www.ledvoordeel.nl


G4 (GU4) LED-Lamp 12-24 Volt 2,0 Watt, plat (Vervangt 15-20W


Van Halogeen naar LED lamp


LED Transformator 12V 1,67A Max. 20 Watt Gelijkstroom.

De woonkamer

In de woonkamer de volgende led lampen: De Philips led lampen die wij hebben toegepast zijn zeer geschikt voor in de vitrine kast. Deze hebben een goede lichtbundel om ook helemaal onderin de vitrine kast te kunnen schijnen...


Philips Ambiance: 3x4 watt LED (40watt warm wit)


Philips Ambiance front: 4 watt = 40watt

Philips Ambiance front: 4 watt = 40watt Philips Ambiance back: 4 watt = 40watt
 

Calex front: 3 watt = 26 watt Calex back: 3 watt = 26 watt
   

De Calex led lampen hebben we toegepast in schemerlampen voor de uitstekende sfeerverlichting. Je bespaard dan natuurlijk ook weer !

   
   
 

http://sunnyguys.vakantieweblog.eu